Μαγικές διαδρομές

με έδρα την Τρίπολη

Καθώς η Τρίπολη δεσπόζει στην καρδιά της Αρκαδίας αποτελεί το τέλειο ορμητήριο για να γνωρίσετε αυτήν την συνταρακτική επικράτεια με τους αμέτρητους φυσικούς και αρχαιολογικούς θησαυρούς. Λίγο έξω από την πόλη, αλλά και μετά από απίστευτα όμορφες, μεγαλύτερες διαδρομές, σας περιμένει ένας ολόκληρος κόσμος για να τον ανακαλύψετε!

Μόλις 15 χιλιόμετρα από την Τρίπολη θα ανακαλύψετε ένα από τα ωραιότερα σπήλαια της Ευρώπης, την Κάψια. Στα έγκατα της Μαντινείας θα σας αποκαλυφθεί ένα πραγματικό εργαστήριο της φύσης, με υπέροχους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, με υπνωτικά όμορφες αίθουσες που δεν τις χωράει ο νους! Ένα υπόγειο φυσικό παλάτι, μόλις 15 χιλιόμετρα από την καρδιά της Τρίπολης.

Μικρές εκδρομές γύρω από την Τρίπολη
Αν θέλετε να απολαύσετε την φύση λίγο έξω από την Τρίπολη, υπάρχουν πανέμορφες διαδρομές που θα σας μαγέψουν και θα σας κάνουν να χάσετε την έννοια του χρόνου. Μόλις 5 χιλιόμετρα από την Τρίπολη θα ανακαλύψετε ένα τυπικά αρκαδικό χωριό, το Περιθώρι, σε μια μαγική βουνοπλαγιά του Μαινάλου, όπου θα βρείτε και ένα δραστήριο πολιτιστικό κέντρο. Θα ξεκουραστείτε στο δέντρο του Παυσανία, λίγο πιο κάτω, ένα πραγματικό μνημείο της φύσης με ζωή που υπερβαίνει τα 2000 χρόνια! Ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι θα βρεθείτε στην συνταρακτική Μονή της Επάνω Χρέπας, με απέραντη θέα και μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Στον ίδιο αυτό χώρο υπάρχει πανάρχαιο ιερό της Αφροδίτης.

Με έδρα την Τρίπολη μπορείτε να κάνετε μια μοναδική γνωριμία με την αρκαδική φύση ακολουθώντας την διαδρομή Τρίπολη – Βαλτέτσι – Άλσος Μεταμορφώσεως Αραχαμήτας – Άνω Ασέα – Πηγές Αλφειού Ασέα – Ναός Ποσειδώνα. Θα μαγευτείτε από τον Αλφειό ποταμό, θα ανακαλύψετε μια φύση ανέγγιχτη και θα γνωρίσετε πανάρχαια, μυστηριακά ιερά.

Αν πάλι θέλετε να περιηγηθείτε στους δρόμους του εκλεκτού κρασιού, να γευτείτε μοναδικές εμπειρίες και να χαρείτε φιλοξενία όπως μόνον στην Αρκαδία θα βρείτε, κάντε την διαδρομή Τρίπολη – Στενό – Αμπελώνες Μοσχοφίλερου στα Αγιωργήτικα – Βυζαντινό Μουχλί -Σταθμός Τρένου στο Παρθένι – Ελαιοχώρι. Η αυθεντική Αρκαδία θα σας αποκαλυφθεί.

Μια επίσης συναρπαστική πρόταση είναι να γνωρίσετε την αρχαία Αρκαδία με την διαδρομή Τρίπολη – Λίμνη Τάκα – Αρχαίο Παλλάντιο – Επισκόπη Τεγέας – Αρχαιολογικό Μουσείο Αλέας – Ναός Αλέας Αθηνάς. Θα ανακαλύψετε όλα τα μυστικά της πανάρχαιας αυτής γης, που την ύμνησε και την εξερεύνησε ο Παυσανίας, αλλά την προσκύνησαν και ταξιδιώτες από τα πέρατα του κόσμου!